clerbout.png

Bruno Clerbout versterkt sociale cel Anderlecht

woe 16 jan 2019

Opmerkelijke transfer voor RSC Anderlecht. De voetbalclub trekt Bruno Clerbout uit Kapelle-op-den-Bos aan. De voormalige triatleet versterkt de sociale cel van de kwakkelende recordkampioen.

Clerbout moet de spelers van Anderlecht raad geven en hulp aanbieden in het dagelijkse leven. Toen Marc Coucke de club overnam, vond hij dat het de trainer was die die taak op zich moest nemen. Maar na een kwakkelende eerste seizoenshelft, komt de voorzitter van Anderlecht daarop terug.

Coucke merkt dat jonge spelers die net hun eerste profcontract hebben getekend het moeilijk hebben om zich aan te passen aan het leven als professioneel voetballer. Ook kersverse aanwinsten worden begeleid door de sociale cel. Zo maakte Anderlecht de fout om de Gambiaanse verdediger Sanneh bij zijn komst naar Brussel aan zijn lot overgelaten zijn.

Bruno Clerbout was al eerder aan de slag bij RSC Anderlecht. In 2015 werkte de leerkracht lager onderwijs al voor de sociale cel van de club. Die verliet hij toen om zich terug toe te leggen op zijn carrière als triatleet.