brussels_airlines2_1_0.jpg

Brussels Airlines krimpt de komende jaren

woe 23 okt 2019

Brussels Airlines gaat de komende jaren krimpen tot een kleinere luchtvaartmaatschappij. Dat schrijft VRT NWS. Er verdwijnt personeel, maar de luchtvaartmaatschappij wil collectief ontslag vermijden. Verder wordt er bekeken welke vluchten geschrapt kunnen worden en wat er nadien met de vloot moet gebeuren. 

De vakbonden hebben vandaag meer uitleg gekregen over de toekomstplannen van Brussels Airlines. Om de luchtvaartmaatschappij tegen 2022 winstgevend te maken, moet het inkrimpen. Ten eerste verdwijnen er jobs, vooral bij de ondersteunende dienste op de grond. Brussels Airlines wil collectief ontslag vermijden en hoopt vooral dat het jobverlies wordt opgevangen met werknemers die vrijwillig vertrekken.

Verder bestaat het saneringsplan ook uit het schrappen of minder aanvliegen van vluchten die niet rendabel zijn. Omdat Brussels Airlines vliegtuigen nadien vliegtuigen te veel zal hebben, zal ook de vloot afgebouwd worden. De komende maanden krijgen de werknemers van Brussels Airlines meer duidelijkheid. Bij Brussels Airlines werken vandaag 4.000 mensen. Indirect is de vliegmaatschappij goed voor 40.000 banen bij toeleveranciers.