brussels_airlines2_1_0.jpg

Brussels Airlines past vluchtschema aan, Swissport denkt aan technische werkloosheid

din 3 maa 2020
Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft beslist om haar vluchtaanbod van en naar Italië verder te reduceren. Ook bagageafhandelaar Swissport zet de eerste stappen richting tijdelijke technische werkloosheid. De reden is in beide gevallen het coronavirus. 

 
Door de coronacrisis schrapte Brussels Airlines tussen 2 en 14 maart al een derde van zijn vluchten naar Noord-Italië. Omdat de lage vraag aanhoudt, blijft Brussels Airlines verder schrappen in het vluchtaanbod. Tussen 16 en 28 maart wordt het aantal vluchten naar Milaan, Venetië, Rome, Bologna en Turijn opnieuw met 30 procent verminderd.
 
Passagiers van wie de vlucht wordt geannuleerd, worden omgeboekt op andere beschikbare vluchten. Wie niet langer wil reizen, kan er voor kiezen om het volledige bedrag van de vlucht terug te krijgen. Ook Swissport heeft tijdens een bijzondere ondernemingsraad beslist dat het overweegt om tijdelijke technische werkloosheid in te roepen. Omdat meer en meer vluchten geschrapt worden, is er ook minder bagage en zijn er minder afhandelaars nodig.