luchthaven.png

Brussels Airlines werft Duitse piloten aan

zon 10 mei 2015
De Belgische luchtvaartscholen zijn boos op luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Die wil tijdelijk 20 Duitse piloten aannemen om het tekort aan pioten op te vangen. En dat terwijl piloten die in ons land afstuderen heel moeilijk aan een baan raken. Dat meldt deredactie.be.
 
 
 
 

 

Brussels Airlines kampt op dit ogenblik met een pilotentekort. Daarom laat de luchtvaartmaatschappij 20 piloten overkomen van moedermaatschappij Lufthansa. De Belgische luchtvaartscholen vinden die beslissing ongehoord in tijden dat hun eigen studenten nauwelijks aan het werk geraken. Maar volgens woordvoerder Geert Sciot is er een goede reden om nu voor de Duitse piloten te kiezen.
 
De extra piloten zullen immers met de nieuwe Airbustoestellen van Brussels Arlines moeten vliegen. Daarom zoekt de maatschappij piloten die daar een licentie voor hebben. Die ervaring vindt Brussels Airlines naar eigen zeggen niet bij de jonge Belgische piloten, wel bij de Duitse collega's. Sciot benadrukt bovendien dat Brussels Airlines in de toekomst wel degelijk eerst geschikte kandidaten zal blijven zoeken in eigen land.