dsc_1003.jpg

Brussels Airport neemt Connector in gebruik

din 24 maa 2015

Brussels Airport heeft vanavond in aanwezigheid van koning Filip en premier Michel de langverwachte ‘Connector’ ingehuldigd. De plechtigheid begon met een minuut stilte voor de slachtoffers van de crash in de Franse Alpen. 'Connector' verbindt de terminal bovengronds met de twee pieren, zodat passagiers sneller van check-in naar boarding gate kunnen gaan. De ingreep heeft zo’n 75 miljoen euro gekost.

Connector is de belangrijkste investering op de luchthaven sinds de bouw van Pier A in 2002 en moet het comfort voor de reizigers verbeteren. Dankzij Connector zullen passagiers immers 5 à 10 minuten sneller van check-in naar de boarding gate kunnen gaan. Dus geen roltrappen meer tot onder het tarmacniveau. En vooral, geen lange, sombere tunnel meer. De passagiers blijven bovengronds in een lichte en open omgeving en kunnen genieten van een verbluffend zicht op het tarmac.

Het was volgens Brussels Airport geen sinecure om een gebouw neer te poten in het midden van de luchthaven. Tijdens de bouw moest ook rekening gehouden worden met de bestaande ondergrondse tunnel die volledig operationeel moest blijven. Voorts moesten de muren aan de west- en oostkant schuin op de grond staan om geen radarstralen van Belgocontrol of signalen van radionavigatiesysteem van vliegtuigen te weerkaatsen. In het design van het gebouw is ervoor gekozen om zo veel mogelijk glas te gebruiken zodat natuurlijk licht binnenvalt én de passagier kan genieten van alle activiteiten op en rond het tarmac. 

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"27745","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"460","width":"500"}}]]