Brussels Airport: "Pas in 2024 normaal passagiersaantal"

din 7 jul 2020

Het zal tot 2024 duren voor de luchthaven van Zaventem opnieuw normale passagiersaantal zal bereiken. Dat zei Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport, vanmiddag tijdens een hoorzitting van de commissie Mobiliteit in de Kamer. Vorig jaar verwelkomde de luchthaven 26,4 miljoen passagiers. Op dat aantal zal het nog enkele jaren wachten zijn.

Sinds het begin van de coronacrisis in maart vielen de activiteiten op Brussels Airport zo goed als stil. Sinds kort is er een kleine heropleving, de luchthaven draait nu op ongeveer 10 procent van haar normale activiteit. Volgens topman Feist is dat nog veel te weinig om echt rendabel te zijn. Van een echt herstel zal volgens Feist pas sprake zijn wanneer Brussels Airport weer op minimaal de helft van de normale capaciteit draait.

Dat streefdoel verwacht Feist pas tegen 2024. Pas binnen vier jaar zal Brussels Airport opnieuw het niveau van vorig jaar halen, toen de luchthaven van Zaventem 26,4 miljoen reizigers ontving. Het kostenplaatje van de coronacrisis loopt intussen op tot 200 miljoen euro. Volgens Feist gaat het om het zwaarste verlies in de geschiedenis van Brussels Airport.