steenweg_asse.jpg

Brusselsesteenweg Asse vanavond en zaterdag afgesloten

don 16 apr 2015

Het Agentschap Wegen en Verkeer sluit het kruispunt van de Brusselsesteenweg en de Stationsstraat in Asse vanavond volledig volledig af voor asfalterings- en markeringswerkzaamheden. Dat gebeurt na de avondspits en duurt tot zaterdagnamiddag.

 

Het kruispunt van de Brusselsesteenweg met de Stationsstraat in Asse krijgt komende nacht een nieuwe asfaltlaag en nieuwe wegmarkeringen. Daarom moet het volledig afgesloten worden. er is een grote omleiding voorzien die lokaal aangeduid zal zijn.

Vanaf zaterdagnamiddag is de vorige omleiding dan weer van kracht: de N9 van Brussel richting Stationsstraat wordt dan weer afgesloten ter hoogte van het kruispunt. Het verkeer zal via de N9k naar het rondpunt van Huinegem moeten rijden. Het verkeer dat van Aalst komt, kan volgens de normale route rijden. Dit zal nog duren tot de verkeerslichten weer werken, in principe is dat woensdag 22 april.

De werkzaamheden passen in de grondige vernieuwing van het kruispunt. Die is noodzakelijk nodig voor brandweerwagens en bussen van De Lijn. Zij konden niet in de Stationsstraat rijden vanaf de ringweg omdat de voorselectiestrook te smal was. Wegen en Verkeer heeft daarom een extra rijstrook gecreëerd voor hulpdiensten en bussen.