Brusselsesteenweg Vilvoorde jaar lang dicht

vrij 29 nov 2019

Vanaf volgende week maandag gaat de Brusselsesteenweg in Vilvoorde een jaar lang dicht voor het verkeer. Er wordt gewerkt aan de riolering en de fietssnelweg F23 tussen Boom en Brussel. 

Op 2 december starten de voorbereidende aan de Brusselsesteenweg, nadien volgt het grote werk. Er wordt gewerkt van aan het kruispunt met de Rubensstraat tot aan de overbrugging van het viaduct van Vilvoorde. Een jaar lang zal het verkeer moeten omrijden. "We adviseren het verkeer om om te rijden via onder meer de Vilvoordsesteenweg, de Tyraslaan, Medialaan en Albert I-laan", zegt De Werkvennootschap, dat de werken coördineert.

Eerst wordt de bestaande asfaltverharding opgebroken, nadien worden peilingen uitgevoerd en droogzuiging geplaatst. Die moeten het grondwaterpeil verlagen. Tussen januari en het najaar van 2020 vinden dan de geplande riolerings- en herinrichtingswerken plaats. Fietsers en voetgangers zullen de werfzone tijdens de werken kunnen passeren. De bewoners van de Brusselsesteenweg en Lenterik kunnen enkel vanuit Brussel naar huis rijden. Vanaf het kruispunt met de Rubensstraat is geen doorgaand verkeer mogelijk.

"Netbeheerder Fluvius tot slot maakt van de gelegenheid gebruik ook om haar distributienetwerk aan te passen ter hoogte van de kruising met de Rubensstraat. Op maandag 2 december wordt hiervoor de op- en afrit met de Rubensstraat volledig afgesloten. Deze ingreep duurt in principe twee weken", besluit De Werkvennootschap.