optiek_claes.png

Brutale inbraak bij Gooikse opticien

woe 6 maa 2019

Vannacht hebben dieven ingebroken bij Optiek Claes op de Edingsesteenweg in Gooik, vlakbij de rotonde. Ze gingen aan de haal met minstens 50 brillen. Het is al de derde inbraak in de zaak op vijf jaar tijd.

De dieven sloegen toe rond drie uur vannacht. Op bewakingsbeelden is te zien hij drie gemaskerde mannen met een zware balk de glazen toegangsdeur van de zaak inbeuken. Ondanks eerdere verstevigingen begaf het veiligheidsglas uiteindelijk onder het brutale geweld.

“Ze zijn één tot anderhalve minuut bezig geweest en haalden 50 tot 60 brillen uit de etalage. Het alarm schrok hen niet af. Daarna liepen ze weg. Op de beelden is geen enkel voertuig te zien,” zegt zaakvoerder Wim Claes. “We moeten nog bekomen van deze aanval en gaan daarna onze zaak weer beter beveiligen. Intussen is de ruit wel al hersteld.”

Het is de derde overval op de Gooikse optiekzaak op vijf jaar tijd. De eerste keer gingen de daders aan de haal met 200 zonnebrillen. Vorig jaar mislukte een inbraak toen de daders er niet in slaagden de ruit van de deur stuk te slaan.