Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Burgemeester Bonte verontwaardigd over verhuis VTM Nieuws uit Vilvoorde

Burgemeester Bonte verontwaardigd over verhuis VTM Nieuws uit Vilvoorde

Vilvoords burgemeester Hans Bonte (sp.a) reageert met veel onbegrip op de beslissing van Persgroep Publishing en Medialaan om de redactie en studio van VTM Nieuws in het najaar van 2019 te verhuizen uit Vilvoorde. De redactie trekt naar het nieuwe News City in het centrum van Antwerpen. Bonte zegt dat gemaakte afspraken over verder overleg hierover niet nagekomen werden.

"Na het bekendraken van de plannen voor News City heb ik contact genomen met enkele belangrijke actoren zoals Christian Van Thillo en zijn er afspraken gemaakt over verder overleg en het delen van informatie. Met het wereldkundig maken van deze beslissing vandaag, zijn deze afspraken niet nagekomen”, zegt Bonte.

De burgervader zegt ook de verhuis naar Antwerpen vanuit operationeel oogpunt totaal niet te begrijpen. "Vilvoorde biedt niet alleen onderdak aan tal van andere mediapartners. Het heeft met het oog op mediaverslaggeving een veel betere ligging dan Antwerpen, dat momenteel toch de minst bereikbare plaats in Vlaanderen is. Ik vraag mij af wat hier de werkelijke drijfveer is.”

Vanmiddag werd officieel bevestigd dat VTM Nieuws wegtrekt uit Vilvoorde. News City, het project van de Persgroep en Medialaan dat alle nieuwsredacties uit de groep bundelt, vestigt zich vanaf eind volgend jaar integraal in het nieuwe gebouw in Antwerpen. Het nieuwe project bundelt de redacties van Het Laatste Nieuws, HLN.be, De Morgen, Humo, Dag Allemaal en VTM Nieuws. 

Oppositiepartij CD&V Vilvoorde reageerde via gemeenteraadslid Peter Van Kemseke meteen scherp: "Dit stadsbestuur had de ambitie om van Vilvoorde de mediastad van Vlaanderen te maken. De realiteit wordt helaas anders. Ik verwacht dat het bestuur nu snel met voorstellen komt om Vilvoorde op de kaart te houden als mediastad."