tram_meise5.jpg

Buurtbewoners Meise protesteren tegen westelijk tramtracé langs A12

woe 9 sep 2015

Gisterenavond hebben zo’n 35 buurtbewoners tijdens de gemeenteraad van Meise hun ongenoegen duidelijk gemaakt over de aanleg van een tramtracé aan de westkant van de A12. 

Gisteren bevestigde vervoersmaatschappij De Lijn dat de nieuwe tramlijn Boom-Brussel langs de westkant van de A12 zal worden aangelegd. Bovendien heeft een nieuwe studie duidelijk gemaakt dat dit een beter alternatief is dan een tramtracé langs de oostkant. Een tramtracé langs de westkant zou 12 miljoen euro goedkoper zijn. En nog volgens de studie zullen 30% meer reizigers er gebruik van maken dan van een tramlijn aan de oostkant. Het nieuwe rapport werd dinsdag uit de doeken gedaan tijdens de gemeenteraad. (Bekijk ook de reportage: ‘Nieuwe tramlijn A12 wordt aangelegd via westelijk tracé’)

Na de uiteenzetting merkten de buurtbewoners van de westkant op dat de nieuwe studie geen onderzoek heeft gedaan naar een tracé dat de werkgroep had uitgewerkt. In dat voorstel werden de wijk ‘De Nekker’ en het domein Van Gijsel vermeden en zou de tram  voor een groot stuk ondergronds gaan. De bewoners hekelen het feit dat deze piste niet onderzocht werd. Ook betreuren ze het dat er over de onteigeningen aan de westkant van de A12 nog steeds geen duidelijkheid is.

Het werd even rumoerig tijdens de gemeenteraad toen aan de aanwezigen geweigerd werd om nog vragen te stellen of het woord nemen. De buurtbewoners verlieten vervolgens ontgoocheld de zaal.