img_0097.jpeg

Carnaval als wapen tegen pesten

don 8 feb 2018

Van 5 februari tot en met 9 februari kwamen de zesdejaars uit het College te Vilvoorde verkleed naar school. Een traditie die al jaren bestaat, maar dit jaar met een dubbele opzet: door het samenhorigheidsgevoel te vergroten, verklein je ook het risico op pesten, en zo kreeg de nationale anti-pestweek hier een toepasselijke afsluiter.

De laatste week voor de krokusvakantie kwamen de leerlingen van het zesde jaar verkleed naar school. Elke dag had een speciaal thema. Maandag kwamen de leerlingen als mensen uit de jaren ’90. Dinsdag was het sportdag met trainingsbroeken of gescheurde broeken. Woensdag deden de leerlingen niet zo veel moeite, want ze kwamen in pyjama en pantoffels. Donderdag was de dag voor duo’s en trio’s. Op de afsluitende dag komt zelfs de directie verkleed naar school. Op het programma verder nog een catwalk, spelletjes, een receptie en een show georganiseerd door de zesdejaars.

Dit alles heeft een reden! Deze jarenlange traditie dient vooral als een soort afscheid van de zesdejaars en als afsluiter van de anti-pestweek. Door je samen te verkleden, bevorder je het samenhorigheidsgevoel.