carhal15.jpg

Carnaval Halle goed ingezet

zon 15 maa 2015

De eerste van drie dolle carnavalsnachten in Halle is rustig verlopen. Dat melden de hulpdiensten. Er was veel volk op de been, maar de grote incidenten bleven uit.

De stad en de hulpdiensten blikken tevreden terug op de eerste carnavalsnacht in Halle. De Grote Markt stond bij momenten afgeladen vol en de sfeer onder de feestvierders was goed. Het Rode Kruis verzorgde 41 personen in de hulppost op het terrein. 14 mensen werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis, voornamelijk ten gevolge van alcoholintoxicatie. Dat zijn er twee minder dan vorig jaar.
 
onrustzaaiers station
De politie kreeg bij het begin van de feestnacht, rond 21u, te maken met enkele groepjes onrustzaaiers die via het station naar de stad wilden afzakken, maar die niets met het carnavalsgebeuren te maken hadden. Dankzij de goede samenwerking met de spoorwegpolitie en de ploegen ter plaatse, werd de situatie snel aangepakt, zonder verdere gevolgen. 
 
gauwdieven
Er werden enkele gauwdiefstallen gemeld bij de politie, waaronder voornamelijk diefstallen van gsm's. Er kon ook onmiddellijk een verdachte opgepakt worden, die herkend werd door 2 slachtoffers. De man in kwestie werd verhoord en is ondertussen aangehouden. Voor het overige was het een zeer rustige nacht voor de politie.
 
opgesloten in het toilet
Voor de brandweer was het een extreem rustige nacht. Ze werd maar één keer ingeroepen, toen een klant opgesloten kwam te zitten in het toilet van een horecazaak. De brandweer ging ter plaatse om de persoon te bevrijden. Het slot van de deur bleek afgebroken.