vlcsnap-2015-06-12-14h39m33s237.png

CC Strombeek pakt uit met pop-up terras

vrij 12 jun 2015

Cultuurcentrum van Strombeek pakt uit met een pop-up terras, een realisatie van een Frans kunstenaarscollectief. 

Boijeot.renauld.turon. Zo heet het gezelschap dat het CC-plein wat ‘huiselijker’ heeft gemaakt. “Het collectief bestaat uit twee kunstenaars en een architect. Wat zijn doen is openbare plaatsen die niet meer aanvoelen als gezellig opnieuw wat huiselijker maken”, verduidelijkt directeur Wim Meert.

Het trio bouwde 4 dagen en nachten aan het terras. Ze sliepen buiten en praatten met voorbijgangers. Op die manier wilden ze een nieuwe dynamiek in gang zetten in het centrum van Strombeek. Want de verstedelijking door het oprukkende Brussel isoleert mensen. “Mensen die hier wonen voelen dat ook. Ontmoeting wordt moeilijker. Door dit te doen maak je een plek waar je elkaar kan ontmoeten. Dat appreciëren ze heel erg. Ze doen dat ook. Ze komen hier zitten, praten, picknicken. We hebben zelfs een groepje gehad dat hier is komen optreden. Dat kan”, aldus een tevreden Wim Meert.

Via een Facebookpagina kan je volgen wat er allemaal gebeurt op het terras. Wil je optreden, post dan een bericht. Met wat geluk komt er heel wat volk opdagen. Plezier gegarandeerd.  Het pop-upterras staat er nog heel de zomer. Ook KrisKras vertoeft vanavond op het terras van CC Strombeek, na het nieuws op RINGtv.