vliegtuighinder.jpg

CD&V heeft kritiek op herziening vliegroutes

don 7 mei 2015

Parlementslid Sonja Becq (CD&V) hekelt de aanpassingen die bevoegd minister Galant (MR) heeft doorgevoerd aan de vliegroutes boven Zaventem. Volgens de CD&V werd niet zomaar teruggekeerd naar het vroegere spreidingsplan maar krijgt de Noordrand extra nachtvluchten te verwerken.  

Door het vonnis van een Brusselse rechtbank werd begin april het beruchte plan Wathelet afgevoerd waardoor twee routes boven Brussel werden geschrapt. En dus besliste minister van Mobiliteit om vanaf 2 april opnieuw de oude routes te activeren.  (Bekijk ook de reportage: ‘Opnieuw meer vluchten over Oost- en Noordrand’)

“Toch werd er door de luchtvaartadministratie een onaanvaardbare wijziging doorgevoerd”, zegt kamerlid Sonja Becq uit Meise. Volgens haar werd de lijst met vliegtuigen die 's nachts boven Brussel mogen vliegen fors ingekort omdat er veel vliegtuigen ten onrechte op een lijst van lawaaierige toestellen zijn terechtgekomen. “En die worden nu allemaal over de Noordrand gestuurd wat extra overlast veroorzaakt”, aldus Becq. Ze noemt de huidige spreiding oneerlijk en wil dat minister Galant de lijst aanpast.