Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Celstraffen geëist voor agressieve vader en zoon uit Vilvoorde

Celstraffen geëist voor agressieve vader en zoon uit Vilvoorde

Het parket van Halle-Vilvoorde eist celstraffen van 6 en 9 maanden voor een vader en een zoon uit Vilvoorde. Toen zij een deurwaarder over de vloer kregen, liep de situatie uit de hand en begonnen de beklaagden hun inboedel kort en klein te slaan. 

De deurwaarder werd naar de woning van de vader gestuurd omdat de zoon, die bij hem inwoonde, een openstaande schuld had van 15.000 euro bij de belastingdienst. De vader weigerde zijn spullen af te geven en schudde ostentatief met een jerrycan vol benzine en een aansteker. De wijkagent die de deurwaarder vergezelde, riep onmiddellijk versterking op. 

Om te verhinderen dat de deurwaarder de inboedel aansloeg, begon de vader zijn meubels te vernielen. Zo sloeg hij een salontafel stuk en gooide hij zijn televisietoestel op de grond. Uiteindelijk gebruikten de opgetrommelde agenten pepperspray en voerden ze vader en zoon af naar het commissariaat.

Voor de weerspannigheid en de bedreigingen vordert het paket een straf van 6 maanden met uitstel voor de vader, die verder een blanco strafblad heeft. De zoon, die al eerder werd veroordeeld voor drugs- en gewelddelicten, riskeert 9 maanden cel. Uitspraak begin volgende maand.