de_lijn2.jpg

Chauffeurs De Lijn in Dilbeek en het Pajottenland hervatten morgen het werk

woe 11 feb 2015

De chauffeurs van De Lijn in de stelplaatsen van onder meer Dilbeek en Leerbeek hervatten morgen het werk. Dat is vanmorgen afgesproken met de directie. 

In de stelplaatsen van Dilbeek, Leerbeek (Gooik), Meerbeke (Ninove), Het Rad (Anderlecht) en Ukkel werd vanmorgen spontaan het werk neergelegd. De actie ging uit van de socialistische vakbond. Aanleiding was het besparingsplan dat vorige week werd voorgesteld. “De chauffeurs pikken het niet dat er geraakt wordt aan het loon en het aantal rustdagen”, zegt Ronnie Danckaert van de socialistische vakbond.

Tijdens het overleg vanmorgen met de directie werd afgesproken dat de chauffeurs morgen opnieuw aan het werk zullen gaan. Op 17 februari is er opnieuw een overleg gepland. 

De hinder (update 15u08) blijft momenteel het grootst op de verbinding Brussel-Ninove en Brussel-Leerbeek. Op de as van en naar Halle rijdt momenteel ongeveer de helft van de bussen. De dienstverlening op lijn 355 (Brussel Noord-Ternat-Liedekerke) en op lijn 820 (Dilbeek- Vilvoorde-Zaventem) is, in tegenstelling tot deze voormiddag, zo goed als in orde.De Lijn Vlaams-Brabant verwacht dat deze situatie de rest van de dag zo zal blijven