childfocus3.png

Child-Focus lanceert detectivespel voor kinderen in Heilig Hart & College Halle

din 6 sep 2016

Child Focus, de stichting voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen, pakt uit met een educatief detectivespel waarin het kinderen wil sensibiliseren over veilig surfen en chatten, grensoverschrijdend gedrag en weglopen. De vijfdejaars van het Heilig Hart & College in Halle mochten als eerste het spel uittesten onder het goedkeurend oog van minister van Onderwijs Hilde Crevits. 

Het spel, dat bestemd is voor kinderen van 10 tot 12 jaar en dat de naam ‘Dossier 116000’ meekreeg, draait rond Aïsha en Max, twee kinderen die vermist zijn. De jongeren moeten via een speelse zoektocht uitpluizen wat er met hen gebeurd is. Child Focus hoopt met het spel problemen bij jongeren te voorkomen. “Child Focus houdt zich bezig met verdwijningen, grove vormen van seksuele uitbuiting, maar het is natuurlijk veel beter om aan preventie te doen. We hebben daarnaast ook beslist dat onze aanpak zich niet alleen op ouders en volwassenen moet richten, maar meer en meer op kinderen”, verduidelijkt woordvoerder Dirk Depover.

De jongeren zijn alvast enthousiast over het spel en zien ook het nut ervan in. “De bedoeling van het spel is dat je altijd moet opletten op het internet en dat je problemen kunnen opgelost worden als je erover praat en dat je het internet niet echt zo goed kan vertrouwen”, aldus, één van de kinderen die het spel hebben uitgetest voor RINGtv. Meer hierover vanavond op het nieuws.