img_3280.jpg

Chris Lomme en Simone Milsdochter schitteren in Ternat

woe 30 sep 2015

Donderdag staat in CC De Ploter in Ternat een icoon op het podium: Chris Lomme. Samen met Simone Milsdochter speelt ze het stuk 'Leni en Susan'. 

Lomme speelt de rol van Leni Riefenstahl. Bekend en berucht omwille van haar filmwerk in opdracht van Hitler. Zo maakte ze voor hem de nazi-propagandafilm ‘Triumph des Willens’.  Susan Sontag, gespeeld door Milsdochter, is een Amerikaanse, joodse, lesbische politiek activiste die Leni het vuur aan de schenen legt. “Het publiek heeft na de voorstelling zin om na te denken over wie schuld heeft. En dat is ook de bedoeling. Niet om clichématig te oordelen over mensen maar om even na te denken”, vertelt Chris Lomme.

Er is duidelijk chemie tussen Chris en Simone. Als ze samen op het podium staan, knettert het. “We verrassen elkaar ook voortdurend tijdens de voorstelling met onverwachte replieken. En dan ben je ook echt aan het spelen. Elke avond is dus anders”, vertelt Simone Milsdochter.

Chris Lomme is intussen 76 maar ze straalt, is lenig en gedrevener dan ooit. En dat heeft alles te maken met haar liefde voor het theater. “Ik heb passie voor een vak, passie voor teksten. Maar ik heb ook een passie voor mensen, zo ben ik ook palliatieve verzorgster. Ik ben iemand die dus graag geeft. Op de scène maar ook privé”, aldus Lomme.

Leni en Susan was zo'n succes dat de productie vanaf morgen opnieuw door Vlaanderen trekt. Ga zeker kijken want Chris Lomme en Simone Milsdochter bezorgen u ongetwijfeld kippenvel én stof tot nadenken. Een overzicht van de speeldata vind je op www.braaklandzhebilding.be