Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Coalitie Overijse eindelijk rond

Coalitie Overijse eindelijk rond

In faciliteitengemeenten Linkebeek en Wemmel is er voorlopig nog geen witte rook, maar in Overijse is die er vandaag wel gekomen. Overijse2002-N-VA en de kartellijst Open VLD-Groen hebben een akkoord bereikt. Inge Lenseclaes blijft burgemeester van de druivengemeente.

Na enkele weken van moeizame onderhandelingen hebben Overijse2002-N-VA en het kartel Open VLD-Groen, de twee grootste partijen in Overijse, dan toch een akkoord bereikt. Overijse2002-N-VA heeft 10 zetels, het kartel Open VLD-Groen 9. Samen hebben ze dus een ruime meerderheid van 19 op 29 zetels in de gemeenteraad. Inge Lenseclaes van Overijse2002-N-VA blijft burgemeester. Ze nam anderhalf jaar geleden de sjerp over van Dirk Brankaer.

Overijse2002-N-VA heeft naast het burgemeesterschap ook nog twee volwaardige schepenen binnengehaald.  Wie dat worden, is nog niet bekend. OpenVLD-Groen krijgt er 3 volwaardige. Dat worden Sven Willekens, Peter Lombaert en Dirk Devroey. Eén schepenambt wordt gedeeld en gaat 1 jaar naar Overijse2002-N-VA en 5 jaar naar Myriam Vanderlinden van Open VLD-Groen. Wie welke bevoegdheid krijgt, daarover wordt nog onderhandeld. Lenseclaes blijft wel burgemeester. Ze nam anderhalf jaar geleden de sjerp over van Dirk Brankaer.

Burgemeester Lenseclaes licht de coalitievorming toe in ons nieuws vanavond.