knipsel.png

Coalitiegesprekken met Franstaligen in Overijse?

woe 17 okt 2018

In Overijse doen geruchten de ronde als zou het kartel OPENVLDGROENOVERIJSE een voorstel van het Franstalige Overijse Plus bestuderen. Overijse 2002-N-VA, met 10 zetels de grootste partij in Overijse, roept het kartel op om kleur te bekennen. In een reactie laat Peter Lombaert (Groen) weten dat er geen sprake is van onderhandelingen met de Franstaligen. "Overijse 2002-NVA haalt gewoon alles uit de kast om ons kartel uit elkaar te spelen", klinkt het. 

OPENVLDGROENOVERIJSE behaalde 9 zetels, eentje minder dan Overijse2002-N-VA. Overijse PLus was goed voor 6 zetels, CD&V voor 3 en Leefbaar Overijse voor 1. 

Het groen-blauwe kartel zou niet willen praten met Overijse 2002-N-VA en een voorstel van de Franstalige lijst Overijse Plus bestuderen. Voorzitter Eric Leskens van Overijse 2002-N-VA roept OPENVLDGROENOVERIJSE in een post op facebook op om kleur te bekennen.

In een reactie laat Peter Lombaert (Groen) weten dat de geruchten helemaal niet kloppen. "Wij hebben geen lessen te krijgen van Overijse 2002-N-VA. Als er één partij is die in het verleden al met de Fanstaligen heeft samengewerkt, dan is het wel Overijse 2002-N-VA, denk maar aan de serviceflats in de JB Dekeyserstraat, die er met de steun van de Franstaligen zijn gekomen. Ook het feit dat we niet willen praten met Overijse 2002 klopt niet. We willen gewoon niet over één nacht ijs gaan en de tijd nemen vooraleer positie in te nemen."