colruyt_site_dilbeek.jpg

Colruyt verliest bouwvergunning in Itterbeek

woe 3 jun 2015

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de bouwvergunning van Colruyt in Itterbeek vernietigd. Volgens de Raad past een bovenlokale winkel niet in de woonwijk Bettendries. Dat meldt het actiecomité dat al jaren vecht tegen de komst van een Colruytwinkel in hun wijk.

Volgens de Raad voor Vergunningsbetwistingen is een grootwarenhuis met een oppervlakte van 88m op 34m niet inpasbaar in een wijk met vrijstaande woningen en overschrijdt het de draagkracht van de omgeving.

Het comité reageert dan ook bijzonder opgetogen op het arrest. Volgens buurtbewoners Eddy Cousin en Peter Wiels betekent de vernietiging van de bouwvergunning wellicht ook de doodsteek van het ambitieuze winkelproject. “De gebruikte argumenten in het arrest zijn bijzonder goed nieuws voor de leefbaarheid in de wijk Bettendries en het landelijke karakter van Sint-Anna-Pede. De nefaste impact op de onmiddellijke omgeving maar ook de overlast van het drukke winkelverkeer op grote delen van het dorp zijn dankzij het gevelde arrest vermeden”, aldus Eddy Cousin van de Dorpsraad. Het buurtcomité blijft alvast op zijn hoede en zal elke aanvraag voor een ander project van dichtbij onderzoeken