Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

COOVI en Cosmos stomen laaggeschoolden en werklozen klaar voor horeca

 

COOVI en Cosmos stomen laaggeschoolden en werklozen klaar voor horeca

Horecazaken mogen vanaf vandaag opnieuw binnen klanten ontvangen. Voor de leerlingen van hotelschool COOVI uit Anderlecht komt die versoepeling geen dag te vroeg. Ze leggen vandaag hun eindwerk af. In dienstencentrum Cosmos bereiden ze een gerecht uit de wereldkeuken.

Hotelschool COOVI en dienstencentrum Cosmos uit Anderlecht werken intens samen. Leerlingen kunnen zo praktijkervaring opdoen op de werkvloer. “Na zes maanden opleiding moeten de leerlingen als eindwerk een gerecht uit hun land van herkomst maken”, vertelt leerkracht Tom Vanmulders . “De cursisten studeren binnenkort af als snackbarmedewerker."

Dilbekenaar Luk Lapage, vorig jaar nog laureaat van de kookwedstrijd van RINGtv, is één van de initiatiefnemers. “We stomen hier niet alleen laaggeschoolden en langdurig werklozen klaar voor een job in de horeca”, duidt Lapage. “We verwelkomen ook alle lagen van de bevolking. Het dienstencentrum is bijvoorbeeld een ontmoetingsplaats voor jongeren uit de buurt. Senioren kunnen dan weer langer zelfstandig wonen omdat ze hier kunnen komen eten.”

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 19/10/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 oktober.

SPORT 18/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 18 oktober.

NIEUWS 18/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 oktober.

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!