Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

COOVI en Cosmos stomen laaggeschoolden en werklozen klaar voor horeca

COOVI en Cosmos stomen laaggeschoolden en werklozen klaar voor horeca

Horecazaken mogen vanaf vandaag opnieuw binnen klanten ontvangen. Voor de leerlingen van hotelschool COOVI uit Anderlecht komt die versoepeling geen dag te vroeg. Ze leggen vandaag hun eindwerk af. In dienstencentrum Cosmos bereiden ze een gerecht uit de wereldkeuken.

Hotelschool COOVI en dienstencentrum Cosmos uit Anderlecht werken intens samen. Leerlingen kunnen zo praktijkervaring opdoen op de werkvloer. “Na zes maanden opleiding moeten de leerlingen als eindwerk een gerecht uit hun land van herkomst maken”, vertelt leerkracht Tom Vanmulders . “De cursisten studeren binnenkort af als snackbarmedewerker."

Dilbekenaar Luk Lapage, vorig jaar nog laureaat van de kookwedstrijd van RINGtv, is één van de initiatiefnemers. “We stomen hier niet alleen laaggeschoolden en langdurig werklozen klaar voor een job in de horeca”, duidt Lapage. “We verwelkomen ook alle lagen van de bevolking. Het dienstencentrum is bijvoorbeeld een ontmoetingsplaats voor jongeren uit de buurt. Senioren kunnen dan weer langer zelfstandig wonen omdat ze hier kunnen komen eten.”