politie4.jpg

Dader van vluchtmisdrijf Ternat vrijgelaten

maa 3 nov 2014

De dader van ongeval  met vluchtmisdrijf gisteren in Sint-Katharina-Lombeek is vrijgelaten onder voorwaarden.  Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. 

Zondagmorgen rond 4 uur verloor de bestuurder in de Meersstraat in Sint-Katharina-Lombeek de controle over het stuur en maaide 2 jongeren van het voetpad die terugkeerden van een fuif.  Nadien ramde hij nog een bestelwagen.  De bestuurder was nog even gestopt om te kijken hoe ernstig de situatie was maar was nadien gevlucht.  Beide slachtoffers,  20 en 22 jaar jongen, werden overgebracht naar het ziekenhuis met een hele reeks breuken. 

Aan de hand van hun getuigenis wist de politie dat de dader reed met een donkere Seat Leon.  Dat voertuig werd gisterenmiddag door de politie van de zone TARL terug gevonden op een parking in Affligem.  Het voertuig was beschadigd en er ontbrak ook een gedeelte van de dakspoiler.  Dat brokstuk was gevonden op de plaats van het ongeval waardoor de auto met zekerheid kon gelinkt worden aan het ongeval. 

Daarop werd de eigenaar opgepakt.  Het gaat om een jongeman van 20 jaar uit Ternat.  Hij zou voor de feiten zijn uitgegaan en teveel hebben gedronken.  Zijn vrienden hadden hem weliswaar thuis afgezet.  Maar om de één of andere reden heeft hij nadien opnieuw de wagen genomen en het ongeval veroorzaakt. 

De verdachte herinnert zich naar eigen zeggen niets van het ongeval. Hij legde ook een positieve ademtest af.  De onderzoeksrechter heeft de man intussen vrijgelaten onder voorwaarden.