dag_van_de_aardbei_greet1.jpg

Dag van de aardbei in Roosdaal

zon 10 mei 2015

Ben je een liefhebber van aardbeien? Dan moet je vandaag in Roosdaal zijn. In en rond het provinciaal proefcentrum in Pamel vindt daar de Dag van de Aardbei plaats, met tal van activiteiten en natuurlijk ook proeverijen.

De Dag van de Aardbei is een tweejaarlijks initiatief van de provincie Vlaams-Brabant. Het aardbeienfeest begint om 10u met een culinaire markt, waar heel wat standhouders je laten proeven van lekkere hapjes, streekproducten en natuurlijk aardbeien. De studenten van kokschool COOVI demonstreren er hoe ze overheerlijke aardbeienhapjes bereiden.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"30064","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"457","width":"610"}}]]

Om 11u is de 60ste aardbeiententoonstelling begonnen, een soort verkiezing van de beste aardbeien. Bezoekers kunnen er ook gratis een bezoek brengen aan een aardbeienbedrijf om met hun eigen ogen te zien hoe de aarbeien geteeld worden. daarnaast zijn er heel wat randactiviteiten, zoals een aardbeienwandeling, de opendeurdag van Zorgboerderij De Valier en optredens.

Ook wij sturen een reporter naar Pamel, het verslag zie je dinsdag in KrisKras.