dagani_racing-team_zeepkistenrace.jpeg

Dagani Racing Team uit Asse wint Red Bull Zeepkistenrace

maa 5 sep 2022

Het circuit van Spa-Francorchamps was gisteren het decor van de zevende Red Bull Zeepkistenrace. Die keerde na vijf jaar afwezigheid terug naar ons land. Onder het joel van maar liefst 25.000 toeschouwers vloog Dagani Racing Team naar de overwinning. De Assenaren waren de enigen die met hun zelfgebouwde racemobiel onder de minuut bleven tijdens de afdaling van de legendarische Raidillon-bocht.

 

Twee weken geleden waren het nog F1-bolides die met snelheden van 300 kilometer per uur Raidillon op raceten, gisteren sjeesden een zestigtal zelfgebouwde zeepkisten het parcours af. Dat ging niet voor iedereen even goed, maar voor Dagani Racing Team uit Asse wel. “We eindigden eerste en zijn het enige team dat onder de minuut kon blijven. We zijn dus tevreden en vooral ook heel blij met de prijs die aan de overwinning verbonden is,” aldus Gaël Tack van Dagani Racing Team.

De prijs is inderdaad niet min, zeker niet voor sportliefhebbers zoals Gaël en haar team. Volgend jaar mag het hele team gaan kijken naar de GP Formule 1 en dat evenement beleven vanuit de paddock van Max Verstappen. “Extreem cool,” vindt Gaël.