Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Daverend applaus voor alle fietsers in Halle, Ruisbroek, Londerzeel, Asse en Dilbeek

Daverend applaus voor alle fietsers in Halle, Ruisbroek, Londerzeel, Asse en Dilbeek

Tijdens de ochtendspits werden de fietsers op zo’n 120 locaties in ons land onthaald op een luid applaus. In ons land was dat onder meer het geval in Liedekerke, Halle, Dilbeek, Londerzeel en Asse. Met de actie wil de Fietsersbond de fietsers bedanken omdat ze dagelijks met de fiets naar school of het werk rijden. 

Wie deze ochtend naar het werk of school fietste, maakte veel kans om onderweg een daverend applaus te ontvangen. Op 120 plaatsen in heel België stonden leden van de Fietsersbond, de Franstalige evenknie GRACQ en bevriende organisaties klaar om fietsers te feliciteren. Bovendien sloten zich deze keer opvallend meer scholen en bedrijven aan. “Er is duidelijk al een groot publiek, maar een nog veel groter potentieel. Het is ook aan ondernemingen, scholen en overheden om het fietsen aan te moedigen”, zegt Julie Degraeve, coördinator van de actie. “Door fietsers aan te moedigen, beloon je niet alleen wie al fietst, maar trek je ook de aandacht van zij die het nog niet doen. Met deze sensibiliseringsacties kan je dus  effectief meer mensen op de fiets krijgen”, aldus Degraeve.

In onze regio was er luid applaus te horen aan het Sas in Ruisbroek, het station van Halle, in de Bodegemstraat in Dilbeek, in de Nieuwstraat en aan het station van Asse en  aan het Brandweerplein en de Urselinenstraat in Londerzeel.(foto © Fietsersbond)