de_herinnering_compilatie.jpg

De 5 leukste herinneRINGen

din 1 maa 2016

Een jaar lang grasduinde RINGtv dagelijks, naar aanleiding van onze 20-ste verjaardag, in het rijke archief van jouw regionale zender. Dit vonden jullie alvast de leukste herinneRINGen want deze reportages werden het voorbije jaar het vaakst bekeken.

5. de herinneRING 2011 - Film over Sylvain Tack

In 2011 blikten we in het mediamagazine Bizz met  Paul Severs en Jean-Luc Bostyn terug op het leven van deze kleurrijke figuur uit de Vlaamse muziekgeschiedenis. De film is er voorlopig nog niet gekomen. 

4. de herinneRING 1997 – Jospop Schepdaal

In deze reportage keren we terug naar de beginjaren van Jospop. Jos staat voor ‘Jeugd Ontmoeting Schepdaal’. Wat destijds begon met een aantal kleine optredens in het jeugdhuis is intussen uitgegroeid tot één van de grootste festivals in de regio.

3. de herinneRING 2001 - Hofstade Plage

In 2001 hadden we Remy Merckx op bezoek in onze studio. Remy Merckx was van 1979 tot 1993 burgemeeester van de fusiegemeente Zemst, hij overleed in 2010. Aan de hand van unieke filmbeelden uit 1933 vertelde hij ons de ontstaansgeschiedenis van Hofstade-strand, het huidige BLOSO-domein.

2. de herinneRING 1998 - Verhuizing Mariaziekenhuis in Halle

17 jaar geleden verhuisden alle patiënten en het medisch personeel van het oude Mariaziekenhuis aan de Monseigneur Senciestraat naar de nieuwe campus aan de Ziekenhuislaan in Halle. Het hele verhuizingsdraaiboek was tot in de puntjes en tot op de minuut uitgewerkt zodat niets aan het toeval werd overgelaten.   In totaal staken ruim 500 mensen, waaronder een pak vrijwilligers, de handen uit de mouwen om de klus tot een goed einde te brengen.

1. de herinneRING 1999 - Het discotheekverleden van Affligem

In Hekelgem verdwijnen momenteel de laatste discotheken onder de sloophamer. Nochtans stond de Affligemse deelgemeente ooit synoniem voor een bruisend nachtleven. Op het hoogtepunt telde Hekelgem zelfs zeven discotheken. Waarom destijds iedereen zijn dicotheektenten wilde opslaan in Hekelgem en niet in één of andere grootstad was een vraag die in de jaren ’90 ook RINGtv intrigeerde. Het antwoord vond onze journalist in ’99 bij Elise De Boeck in ‘t Oud Zandtapijt.