de_knop_irina.jpg

De Knop wenst uitstel voor terugkeer schepen Van Ginderdeuren

don 16 jul 2015

Burgemeester De Knop van Lennik wil voorlopig nog niet weten van een terugkeer van schepen Van Ginderdeuren. Ze wil eerst meer duidelijkheid over de strafrechtelijke procedure die momenteel loopt tegen de schepen.

Midden maart werd Van Ginderdeuren aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte en verduistering, maar in mei werd hij opnieuw vrijgelaten onder voorwaarden. Het onderzoek loopt intussen nog, maar volgens hem is er geen verband tussen het hangende gerechtelijke dossier en de uitoefening van z'n politiek mandaat. Daarom wil Lenniks schepen Filip van Ginderdeuren z'n schepenambt opnieuw opnemen. Dinsdag verscheen hij voor het eerst sinds maanden op het schepencollege, maar die vergadering werd meteen door burgemeester De Knop geschorst.

Zij wil eerst duidelijkheid over het gerechtelijk onderzoek. Volgens haar is het van elementair belang dat de geloofwaardigheid van het bestuur naar de burgers gewaarborgd wordt. Om die reden zal lijst Burgemeester aan het schepencollege vragen om de bevoegdheden nog niet terug te geven aan schepen Van Ginderdeuren.