20150430_staking.jpg

De Lijn heeft begrip voor de actie van de chauffeurs in Asse

don 30 apr 2015

“De Lijn heeft begrip voor de emoties van de chauffeurs na het zoveelste geval van agressiel”, dat zegt Johan Van Looy, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant.

In de stelplaats van Asse legden de chauffeurs vanmorgen spontaan het werk neer. De oorzaak is een geval van agressie gisteravond. Op één van de bussen van lijn 214 (Brussel-Aalst) waren reizigers slaags geraakt met elkaar. Nadien richtte het geweld zich tegen de buschauffeur die daarbij gewond raakte.

“Agressie is een maatschappelijk probleem dat niet stopt aan de deur van onze bussen. Onze chauffeurs doen dagelijks hun uiterste best om de reizigers veilig naar hun bestemming te brengen. Ook De Lijn zet met o.a. camerabussen en controleurs veel middelen in om de dienstverlening vlot en veilig te laten verlopen. Maar De Lijn kan dit probleem niet alleen oplossen en dus moeten we blijven inzetten op onze goede samenwerking met de politie. We hebben begrip voor de emoties van onze chauffeurs na het onaanvaardbare gedrag van individuen. Het is wel jammer dat een groot deel van onze reizigers hier vandaag de dupe van is”, aldus directeur Johan Van Looy.

De Lijn verontschuldigt zich bij de reizigers voor deze actie. Morgen gaan de chauffeurs opnieuw aan het werk.