de_lijn.jpg

De Lijn komt tegemoet aan klachten stelplaats Vilvoorde

vrij 13 maa 2015

De Lijn Vlaams-Brabant heeft een aantal maatregelen voorgesteld die tegemoet moeten komen aan de klachten van de chauffeurs van de stelplaats in Vilvoorde. Er komen enkele nieuwe bussen. En er wordt ook gesleuteld aan de route van een aantal lijnen zodat chauffeurs beter hun rusttijden kunnen opnemen. 

Op 27 februari legden de bestuurders van de stelplaats VilVoorde spontaan het werk neer. De chauffeurs hekelden onder meer het feit dat ze vaak met verouderde en onveilige bussen moeten rijden. Ook de rusttijden waarop ze recht hebben, kunnen volgens de vakbonden niet altijd opgenomen worden.

De maatregelen werden gisteren besproken tijdens onderhandelingen met de vakbonden. “Men heeft nu beloofd om de route van de lijnen 820 en 882 in de omgeving van Vilvoorde en de Heizel aan te passen. Op die manier staan de bussen minder in de file en kunnen de chauffeurs ook hun rusttijden opnemen. De technische dienst in Kessel-lo zal met prioriteit de bussen uit de stelplaats van Vilvoorde herstellen. En er komen ook een aantal nieuwe bussen”, aldus vakbondsecretaris Geert Witterzeel van de christelijke vakbond na afloop. De bonden hebben ingestemd met de maatregelen. De resultaten zullen ook op korte termijn geëvalueerd worden.