de_lijn3.jpg

De Lijn maakt duidelijk welke buslijnen sneuvelen

din 31 maa 2015

De Lijn heeft bekend gemaakt welke buslijnen in het aanbod sneuvelen als gevolg van de besparingen. De nieuwe regeling gaat in vanaf 1 mei.

Op zondag zal een beperkt aantal lijnen niet meer rijden voor 10u en na 19u. Dit gebeurde op basis van een analyse van de vroege en late ritten. Lijnen met een zeer lage bezettingsgraad worden afgeschaft. De rest van de dag blijft het busaanbod behouden.

Vanaf 26 juni verdwijnen er ook een aantal belbussen. Het gaat onder meer om de belbussen 700 (Haacht-Kampenhout), 720 (Zemst), 721 (Vilvoorde-Zaventem), 748 (Opwijk-Merchtem-Wemmel). In het Pajottenland blijven de belbussen behouden omdat het algemeen aanbod daar sowieso beperkter is.

In het aanbod van woon-werkverkeer en woon-schoolverkeer wordt niet gesnoeid. “Omdat ons budget beperkt wordt, moeten we keuzes maken. We hebben gezocht naar maatregelen waarbij zo weinig mogelijk reizigers getroffen worden. Maar meer dan 98% van de reizigers zal niets merken”, zegt Johan Van Looy, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant.

Voor een overzicht van alle wijzigingen per lijn kunnen de reizigers terecht op www.delijn.be .