tram.jpg

De Lijn organiseert workshops over nieuwe tramlijnen

din 23 sep 2014

Voor de realisatie van de nieuwe tramlijnen van Brabantnet wil De Lijn intensief in dialoog gaan met de betrokken buurtbewoners. De vervoersmaatschappij organiseert daarom vanaf begin oktober een reeks workshops waarbij de omwonenden zelf suggesties kunnen geven.

De Lijn wil het openbaar vervoer in onze regio versterken met de realisatie van 3 tramlijnen. Het gaat om de ringtram (van Jette naar de luchthaven via Vilvoorde), de sneltram (van Willebroek via de A12 naar Brussel)  en de luchthaventram (van de luchthaven naar Brussel). Die tramlijnen zouden volgens de Vlaamse regering tegen 2020 moeten gerealiseerd zijn. Omdat er nu al heel wat vragen rijzen over de tracés, wil De Lijn meer informatie geven aan de omwonenden én hun mening vragen. Dat zal gebeuren tijdens verschillende workshops, zegt woordvoerster Dominique Renders. 

De eerste vindt plaats op 4 oktober in Strombeek-Bever.  Nadien volgen er workshops in de andere gemeenten waar ook de sneltram zal langskomen.  Eind januari wordt alle informatie doorgespeeld aan de studiebureaus die dan de plannen van de tramlijnen verder zullen uitwerken. Praktische info over de workshops kan je vinden op www.brabantnet.be