de_lijn4.jpg

De Lijn schakelt deze week al over op zomerregeling

din 23 jun 2015

Omdat in heel wat scholen de activiteiten nu al op een laag pitje staan, schakelt De Lijn Vlaams-Brabant al vanaf 25 juni over op vakantiedienstregeling. De busmaatschappij wil op die manier ook efficiënter werken. 

Daardoor sneuvelen er heel wat verbindingen die gericht zijn op scholen. Het is niet efficiënt om bussen te laten rijden als er geen scholieren gebruik van maken. “Er zijn op die dagen maar enkele scholen open, waardoor er niet veel scholieren zijn die de bus zouden nemen. De weinige leerlingen die wél nog gebruik kunnen maken van het schoolaanbod, dienen dan weer op verschillende tijdstippen aanwezig te zijn op school. Hierdoor is het niet mogelijk om voor iedereen een busrit te voorzien. Met elke individuele schoolsituatie rekening houden, is eigenlijk onverantwoord”, verduidelijkt Johan Van Looy, directeur De Lijn Vlaams-Brabant.

Woon-werkverplaatsingen blijven mogelijk

Vakantiedienstregeling betekent natuurlijk niet dat er geen bussen meer rijden. Het is zo dat het specifieke schoolvervoer wordt teruggeschroefd maar de meeste mensen die de bus nemen om te gaan werken, kunnen dat ook blijven doen. Maar reizigers checken best voor hun vertrek even of hun dienstregeling ongewijzigd blijft tijdens de zomermaanden. Dat kan via www.delijn.be .