De Lijn staakt ook in onze provincie

don 14 feb 2019

Het busverkeer in Vlaams-Brabant had vandaag opnieuw flink te lijden in heel de provincie. Na de nationale staking gisteren, hebben de chauffeurs van De Lijn in onze provincie en in Limburg vanmorgen het werk neergelegd. De kans is groot dat er ook vrijdag nog zal gestaakt worden.

Naast de gisteren reeds aangekondigde staking in Limburg, blijkt de sociale onvrede bij De Lijn nu ook uitgebreid naar onze provincie. Vanmorgen bleek dat ook de chauffeurs in Vlaams-Brabant het werk neerleggen.

De vakbondsactie zorgt voor grote hinder op de stads- en streeklijnen.  Dat betekent dat in alle regio’s van de provincie in het beste geval één op twee van de voorziene ritten gereden wordt.

De sociale onrust komt er volgens de vakbonden omdat er in onze regio te weinig chauffeurs zijn, maar ook de toekenning van vakantiedagen en de rij- en rusttijden spelen mee.

Net als gisteren op de nationale stakingsdag kunnen gedupeerde reizigers meer details over het verstoorde busverkeer vinden op de site verstoring.delijn.be.