De Lijn start werken aan Noordstation

din 22 okt 2019

Vanmorgen is De Lijn begonnen met de werken aan het busstation in het Noordstation in Brussel. Heel wat bussen die door onze regio rijden, hebben er hun start- en eindhalte. De werken moeten het comfort en de veiligheid van zowel de reizigers als de buschauffeurs verbeteren. De werken zullen zo’n drie maanden duren en kosten 215.000 euro.

Sinds enige tijd stappen reizigers in en uit de bus aan twee perrons vlakbij het busstation in Brussel-Noord. Een gevolg van de maandenlange onveilige situatie in het busstation onder het CCN-gebouw, onder andere door de aanwezigheid van transmigranten. Twee nieuwe perrons moeten straks de acht huidige perrons vervangen.

De tijdelijke haltes buiten worden met andere woorden permanent. “Er worden vier schuilhuisjes geplaatst ter hoogte van de instaphalte zodat reizigers beter beschermd zijn tegen het barre weer, de perrons worden heraangelegd en vernieuwd, de busbaan krijgt een nieuw wegdek en er komt duidelijke signalisatie en digitale schermen met real-time reisinformatie”, zegt De Lijn.

Tijdens de werken blijft het busstation in gebruik. Bepaalde buslijnen stoppen wel op perron 8 in plaats van perron 9. Dat geldt voor de lijnen 250, 251, 260, 460 en 461. Ook de doorgang voor voetgangers over het perron richting Rogier zal tijdelijk niet bruikbaar zijn. Als alternatief wordt een veilig en duidelijk afgebakend wandelpad langs de werfzone voorzien. De werken zullen zo’n drie maanden duren en kost de vervoersmaatschappij 215.000 euro.