waalborre_metinas.jpg

De Metinas opent pop-up restaurant in kasteel Waalborrepark

woe 17 aug 2022

Vandaag opent De Metinas een pop-up in het kasteel in het Waalborrepark. Vier maanden geleden vernielde een brand een groot deel van het restaurant in het centrum van Asse. “We hebben ons personeel en klanten beloofd dat we niet zouden opgeven. Het was niet makkelijk, maar we zijn altijd blijven vechten”, klinkt het bij de uitbaters.

Eind mei breekt er brand uit in het restaurant De Metinas, gelegen op de Markt in Asse. De keuken brandt helemaal uit, net als het dak en de zolder, en de rest van het gebouw loopt zware schade op. Na de brand zoeken de uitbaters van De Metinas samen met de gemeente Asse naar een tijdelijk onderkomen. Dat is het kasteel van het Waalborrepark geworden. Met man en macht werd er de voorbije maanden gewerkt om het pop-up restaurant te openen. De uitbaters denken dat ze ongeveer anderhalf jaar in het kasteel zullen blijven.

“De gemeente zoekt al sinds enkele jaren een uitbater voor het kasteel Waalborre. Wanneer de vraag viel om het restaurant tijdelijk te verhuizen naar deze unieke locatie, hebben we niet getwijfeld om hen ter hulp te schieten”, zegt schepen van Lokale Economie Sigrid Goethals. “Beide partijen profiteren van deze samenwerking. Restaurant De Metinas kan met al hun personeel opnieuw snel de deuren openen en anderzijds krijgt het kasteelgebouw met deze pop-up een heuse opfrissingsbeurt. Dit was na de jarenlange leegstand dringend nodig.”