Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Weik van ’t Brussels: ne vaccin teige Korona

 

De Weik van ’t Brussels: ne vaccin teige Korona

Vanaf morgen zet be.brusseleir tijdens de Weik van ’t Brussels het dialect van onze hoofdstad weer een week lang extra in de schijnwerpers. In deze coronatijden gebeurt dat ‘vollen bak digital’.

Be.brusseleir, de vereniging ter promotie van het Brussels, viert elk jaar de Weik van ’t Brussels. In niet-coronatijden gebeurt dat met allerlei evenementen en bijeenkomsten. Maar nu die dit jaar geen optie zijn, is de Weik van ’t Brussels op televisie en digitaal te beleven. “Via een Facebook-live brengen we zaterdag 28 november bijvoorbeeld ‘Bubbelsurboum’, waarin we een pak Brusselse zwans, liedjes en dansmuziek serveren”, vertelt Geert Dehaes, directeur van Be.brusseleir. “We koken ook samen met Albert Stoemp en we houden de traditie van de Verkiezing van de ‘Brusseleir van ’t Joêr’ en de ‘Brusseleir vè et leive’ in ere.” Be.brusseleir heeft ook een hele reeks filmjes gemaakt naar aanleiding van de Weik van ’t Brussels. Die kan je onder meer volgende week zien in de namiddag op RINGtv en op de Facebook-pagina van be.brusseleir.

Meer info en het volledige programma van de Weik van ’t Brussels vind je op www.bebrusseleir.be.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.