Degraderend Kampenhout wint van promovendus Meise

zon 15 sep 2019

In de eerste provinciale van het voetbal ontving Kampenhout vandaag Meise. Vorig seizoen degradeerde Kampenhout uit de derde amateurklasse terwijl Meise vorig jaar kampioen speelde in tweede provinciale.

Kampenhout stond voor de wedstrijd aan de leiding met 6 op 6. Door het puntenverlies van Diest kan het alleen leider worden in eerste provinciale. Het moest dan wel winnen en dat motiveerde, met een fijne wedstrijd tot gevolg. Aan de rust stond het nog 0-0.

Meise, dat voor de wedstrijd als promovendus een mooie 4 op 6 kon voorleggen, begon de tweede helft al dreigend. Kampenhout had het niet gemakkelijk om te scoren, maar tien minuten voor het eind van de wedstrijd bracht De Smidt de bal voor vanop rechts. Via de ingevallen Assalhi kon De Backer Kampenhout bevrijden: het werd 1-0.

Kampenhout beter
“We hebben een aantal kansen gemist, maar ik ben toch blij met de 1-0,” aldus trainer van Sporting Kampenhout David Pannis. “In eerste provinciale moet je 90 minuten lang vechten en dat is wat onze spelers gedaan hebben.” Chris De Backer, trainer van KFC Meise bevestigt: “Over de hele wedstrijd gezien was Kampenhout de betere ploeg.”