Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Diamantroof op Zaventem: rechter spreekt alle verdachten vrij

Diamantroof op Zaventem: rechter spreekt alle verdachten vrij

De correctionele rechtbank in Brussel heeft alle 18 verdachten vrijgesproken voor de diamantroof op de luchthaven in Zaventem in 2013. Bij de spectaculaire roof werd niet minder dan 37 miljoen euro buitgemaakt. Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs om de beklaagden te veroordelen. Voor hoofdverdachte Marc Bertoldi is er nog geen uitspraak: zijn aandeel wordt pas later behandeld.

 

15 mannen en 3 vrouwen stonden in Brussel terecht voor het plegen van de overval en de heling van de buit. Ze konden opgepakt worden na jarenlang intens speurwerk en samenwerking met de politiediensten van Marokko, Frankrijk, Zwitserland en Luxemburg. Het parket vorderde celstraffen van 5 tot 8 jaar voor de rechtstreeks betrokkenen en 1 tot 3 jaar cel voor de beklaagden die verdacht werden van heling van de diamanten.

De rechter laat nu alle 18 verdachten vrijuit gaan, wegens gebrek aan bewijs. Voor hoofdverdachte Marc Bertoldi  is er nog geen uitspraak. Zijn aandeel wordt op een latere datum behandeld. 

Bij de diamantroof op 18 februari 2013 werden 120 pakketten met diamanten geroofd uit een vliegtuig van de Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swiss. 8 gewapende en gemaskerde mannen drongen via een gat in de omheining binnen op het tarmac in Zaventem en gingen daarbij bijzonder driest te werk.