poeziedag7.jpg

Dichten, slammen, meer van dat, met vijfdejaars uit Ternat

don 25 jan 2018

Vandaag is het Gedichtendag, traditioneel het startschot voor de Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland. In het raam van dit jaarlijkse literaire gebeuren, vond vanmorgen een ‘poetryslam’ of poëzieslag plaats in de bibliotheek van Ternat. Vijfdejaars van het Sint-Jozefsinstituut vanTernat gaven er het beste van zichzelf.

Voor de poëzieweek, een gezamenlijk initiatief voor het hele Nederlandstalige taalgebied, worden her en der poëzie-evenementen georganiseerd, gaande van de klassieke voordrachtavonden tot meer hippe en experimentele activiteiten. In de bibliotheek van Ternat vond vandaag een Poetry Slamfestival plaats onder de naam 'Slamtry 2018'.

Poetryslam of poëzieslag is een hedendaagse  poëzievorm waarbij voordracht, dichtkunst en performance worden gecombineerd. De vijfdejaars van het Sint-Jozefsinstituut vanTernat waren voor de gelegenheid te gast in de bib. Ze lieten zich inspireren door hun literaire omgeving en hun begeleidende leerkracht. Naderhand lieten ze zelf hun poëtische inborst, taalvaardigheid en expressie de vrije loop. Het uiterst creatieve resultaat zie je vanavond in ons nieuws.