Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dilbeek maakt werk van herinrichting stationsbuurt

Dilbeek maakt werk van herinrichting stationsbuurt

De gemeente Dilbeek heeft plannen voor een grondige herinrichting van de stationsbuurt. De inwoners zullen bij de plannen worden betrokken via workshops.

De herinrichting van de stationsbuurt betreft onder andere een heraanleg van de straten in de omgeving van het station, met ruime fietspaden en parkeerstroken. Verder staat ook vast dat de spooroverweg een stuk veiliger moet dan vandaag het geval is.

Een ander idee is een herinrichtig van het verkeer, dat via het verbrede Wolsemstraatje zou kunnen worden geleid, waardoor er een verkeersluw plein zou ontstaan. Bij de ontwikkeling van de Wivinas-site denkt Dilbeek ook aan een ondergrondse parking, een B&B of een concertzaal.

Ook in de ruimere buurt zijn er mogelijkheden, onder meer voor een nieuwbouw voor de Broederschool, de Don Boscoschool en de politie. Op een leegstaande site in de omgeving van het station kunnen mogelijk een buurtsupermarkt, een kinderdagverblijf en/of appartementen komen.

Vast staat dat de inwoners van Dilbeek nauw bij de plannen zullen worden betrokken via workshops. Meer info op www.akkeakketuuttuut.be