knipsel.png

DILBEEK: Willy Segers blijft burgemeester in nieuwe coalitie met Open Vld

vrij 19 okt 2018

Willy Segers (N-VA) blijft ook de komende 6 jaar de burgemeester van Dilbeek. Hij staat wel aan het hoofd van een nieuwe coalitie. Open Vld verhuist van de oppositie naar de meerderheid. DNA!, Groen-sp.a en CD&V ruilen de meerderheid in voor de oppositie. 

Het was al snel na de verkiezingen duidelijk dat in Dilbeek N-VA er voor koos om met een andere partner in zee te gaan. Samen met Open Vld van lijsttrekker Luc Deleu haalt het nieuwe bestuur een meerderheid van 21 van de 35 zetels. 

Vast staat dat Willy Segers burgemeester blijft. Hij behaalde van alle Dilbeekse politici de meeste voorkeurstemmen, 3304 om precies te zijn. Verder is ook zeker dat Luc Deleu (Open Vld) eerste schepen wordt en dat Stijn Quaghebeur (N-VA) naar alle waarschijnlijkheid schepen van mobiliteit zal blijven. Naast de burgemeester zou de N-VA nog 3 schepenambten krijgen. De overige schepenposten gaan naar Open Vld, dat ook de voorzitter van de gemeenteraad levert.

Wat betreft het beleid voor de komende 6 jaar, wil de nieuwe coalitie sterk inzetten op het Vlaamse karakter en de veiligheid.