Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dilbeekse senioren voelen zich benadeeld

Dilbeekse senioren voelen zich benadeeld

Een groep Dilbeekse senioren rond de79-jarige Roger Van Cutsem is ontstemd over de eindejaarsactie van de lokale handelaars, zo meldt HLN. Deelnemen aan de actie kan immers enkel nog langs digitale weg.

De eindejaarsactie van de lokale handelaars, gesteund door het gemeentebestuur, verloopt voor het eerst geheel langs digitale weg. Klanten van de winkels moeten het genummerde deelnameformulier, dat ze bij een aankoop krijgen van de handelaars, ingeven op de website van DUO, de Dilbeekse Unie van Ondernemingen. Vroeger verliep die actie via krasloten en kwam er geen computer aan te pas.

Roger Van Cutsem zegt aan HLN dat hij en andere leeftijdsgenoten zich door de gang van zaken uitgesloten voelen. Hij wijst er ook op dat oudere mensen zijns inziens vaak nog de trouwere klanten zijn van lokale handelaars . Hij hoopt dat de actie, die start op 12 december, alsnog anders wordt ingevuld. In een reactie zegt de voorzitter van DUO begrip te hebben voor de verzuchtingen maar dat de handelaars nu eenmaal met de tijd moeten meegaan.

Eerder lieten enkele Dilbeekse senioren ook al van zich horen toen Dilbeek besliste om vanaf 1 januari aan de loketten van de gemeentediensten enkel nog elektronische betaling toe te laten en geen contant geld meer.