Directeur Tuinbouwschool Merchtem geschorst

zat 28 maa 2015

Het gemeentebestuur van Merchtem heeft de directeur van de Gemeentelijke Tuinbouwschool bij hoogdringendheid preventief geschorst. Dat meldde RINGtv vorige zaterdag al. In het kader van het onderzoek dat wordt gevoerd, wil burgemeester Eddie De Block geen verdere commentaar of details vrijgeven. Het college, dat ook de inrichtende macht is van de school, maakte wel melding van de feiten bij de politie omdat het over normoverschrijdend gedrag zou gaan.

 

 

Leerlingen, leerkrachten en ouders van de Gemeentelijke Tuinbouwschool in Peizegem kregen vandaag een brief met daarin de melding dat hun directeur preventief is geschorst. Dat gebeurde volgens burgemeester Eddie De Block naar aanleiding van enkele getuigenissen over normoverschrijdend gedrag in een ander tuchtdossier van een leerkracht van de school. "Dat dossier is in sinds oktober vorig jaar opgestart. Daarin zijn verklaringen afgelegd waarvan wij als inrichtende macht vinden dat we die verder moeten onderzoeken", zegt burgmeester De Block. 

De directeur is al meer dan 25 jaar verbonden aan de school, eerst als leerkracht, en 18 jaar geleden werd ie aangeduid als directeur. Hij zou in juni op pensioen gaan.

Maar over wat er precies gebeurd is, houdt iedereen de lippen stijf op elkaar. De directeur zelf heeft een advocaat onder de arm genomen, en zal zich donderdag verantwoorden voor het schepencollege.