directeur_tuinbouwschool.jpg

Directeur Tuinbouwschool Merchtem niet langer geschorst

din 19 mei 2015

De directeur van de Gemeentelijke Tuinbouwschool in Merchtem is niet langer geschorst. De man werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag maar dat was onterecht. Het Departement Onderwijs heeft daarom zijn schorsing vernietigd.

Begin april werd Daniël Herinckx, de directeur van de tuinbouwschool, bij hoogdringendheid geschorst omwille van normoverschrijdend gedrag. Zowel de inrichtende macht als het parket startten een onderzoek. Maar die zware beschuldigingen blijken dus niet gegrond te zijn. De  schorsing kan volgens het Departement Onderwijs ook niet worden bestendigd.

 “Een belangrijke getuige heeft zijn verklaring ingetrokken”, zegt burgemeester Eddie De Block. “Het college zal nu het tuchtonderzoek verder zetten en snel proberen af te ronden. Zo kunnen we over de zaak ten gronde een beslissing nemen. Het college legt zich neer bij de vernietiging door de Kamer van Beroep van de schorsing van de directeur als ordemaatregel. Het college kan enkel hopen dat de laatste weken van dit schooljaar kunnen verlopen zoals het hoort”, aldus De Block in een persbericht.  

Tegn de man loopt ook nog een gerechtelijk onderzoek. Maar het parket van Halle-Vilvoorde verklaarde eerder al dat er geen strafbare feiten zijn gepleegd en dat er enkel mogelijk een probleem was met de communicatie.

De directeur heeft zijn onschuld altijd staande gehouden. Zijn familie reageert opgelucht. “Wij hebben het ergste meegemaakt wat je ook maar kan meemaken door zo'n beschuldigingen over je heen te krijgen. Wij moeten nu zelf het volledige vonnis krijgen en gaan overleg plegen met onze raadsman. Maar natuurlijk zal Daniël terugkeren. Dat is altijd zijn wens geweest. Dit is een stuk van zijn eerherstel”, zegt Myriam Heyvaert, de echtgenote van de directeur. Op sociale media is inmiddels een Facebookpagina opgericht om Daniël Herinckx te steunen. Die kreeg al zo'n tweehonderd 'likes'.