hofstade.jpg

Domein Hofstade zet extra bewaking in

din 2 jul 2019

Sport Vlaanderen neemt maatregelen nadat een veertigtal jongeren afgelopen weekend overlast veroorzaakte op het strand van het recreatiedomein in Hofstade. Er zal extra bewakingspersoneel ingezet worden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Op de eerste dag van de zomervakantie lokte het recreatiedomein in Hofstade 6.500 bezoekers. De vakantiesfeer werd verstoord toen rond 14 uur een groep Brusselse jongeren plots amok maakte. De politie kwam ter plaatse en verwijderde enkele heethoofden uit het recreatiedomein.

Sport Vlaanderen gaat nu strengere maatregelen nemen. “Vechtpartijen kunnen we helaas nooit helemaal uitsluiten, maar we gaan extra veiligheidsmensen inzetten", licht Didier L’Homme van Sport Vlaanderen toe. “Om de andere bezoekers niet te straffen, zal de toegangsprijs voor de strandzone niet verhoogd worden. We mogen door de wet op de privacy ook niet werken met een zwarte lijst.”

Ook op de bussen van De Lijn richting het recreatiedomein veroorzaakten jongeren overlast. Er was onder meer verbale agressie tegenover chauffeurs en medereizigers en ook een ruit sneuvelde.