Drie maanden hinder door plaatsen geluidsschermen Beersel

vrij 29 nov 2019

Wie maandag op de buitenring in Drogenbos en Huizingen passeert, moet rekening houden met de nodige verkeershinder. Op maandag 2 december wordt gestart met het plaatsen van geluidsschermen. Daarbij zal de rechterrijstrook afgesloten zijn. De werken zouden maart van volgend jaar duren.

Beersel en Drogenbos zijn al langer vragende partij voor nieuwe geluidsschermen. Die komen er nu over een lengte van 3,5 kilometer, dus ook op plaatsen waar er nu nog geen staan. Het dossier zat lange tijd muurvast omdat Beersel niet wou delen in de kosten, maar twee jaar terug besloot het dat dan toch te doen. De werken zullen zo'n drie maanden duren. Het verkeer moet rekening houden met de nodige files.

"Eerst wordt op de buitenring in Beersel gewerkt, vervolgens op de binnenring in Beersel en tot slot op de binnenring ter hoogte van Drogenbos. Voor het doorgaand verkeer op de Ring zal er zware hinder zijn omdat de rechterrijstrook wordt ingenomen door kranen en graafmachines", zegt Agentschap Wegen en Verkeer.