Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Drie personen ontsnappen nipt aan aanstormende trein

Drie personen ontsnappen nipt aan aanstormende trein

In Bellingen, bij Pepingen, is vanavond een auto in aanrijding gekomen met een trein. Drie inzittenden, waaronder een kind van anderhalf jaar oud, konden maar nipt ontsnappen. Bij het ongeval vielen geen gewonden.

Het ongeval vond plaats rond 18u30 aan de overweg in de Hondzochtstraat. De bestuurster beweerde geen signalen van de verkeerslichten gezien of gehoord te hebben, maar toen ze op de overweg stond gingen de slagbomen plots naar beneden. In een reflex haalde de vrouw haar zoontje uit de wagen en bracht zichzelf en het kind in veiligheid. Ook de derde inzittende kon op tijd ontsnappen.

Nog geen minuut later ramde de trein de voorkant van de wagen en hield enkele honderden meters verder halt. Ook op de trein raakte niemand gewond. De brandweer deelde water en wafels uit aan de 300 gestrande reizigers. Het spoor bleef bijna drie uur dicht dicht om alle schade op te meten en het ongeval te onderzoeken.

Rond 20u15 werd opnieuw verkeer toegelaten op de spoorlijn. Volgens de eerste vaststellingen van Infrabel werkten de signalen en verkeerslichten naar behoren. Wat er exact fout liep, wordt nog verder onderzocht.