Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Duizenden regiogenoten zien Rode Duivels stranden in halve finale

Duizenden regiogenoten zien Rode Duivels stranden in halve finale

Een gevoel ergens tussen verdriet, teleurstelling en trots. Heel wat regiogenoten zullen het gevoel wel erkennen nadat gisteren in Sint-Petersburg het laatste fluitsignaal weerklonk in de eerste halve finale van het WK. Frankrijk-België: 1-0. Weg droom, weg finale.

De grote schermen her en der in de regio lokten voor de zesde keer duizenden supporters. De Duivelsgekte sloeg de voorbije dagen meer dan ooit toe. Het volk zag een strijdend België dat probeerde, maar niet door het stugge Franse blok kon breken. Zij gaven aan de termen solide en efficiëntie een nieuwe dimensie. Eén oplettendheid bij een corner volstond.

Aan vele grote schermen en in volgelopen cafés was het even een bittere pil slikken. Jammer, jammer, jammer. Een traantje werd weggepinkt, een arm om de schouder gelegd. Al maakte verdriet en teleurstelling al snel plaats voor trots voor wat onze Rode Duivels de afgelopen weken hebben getoond aan de wereld. Op sommige plekken werd het alsnog een lange feestnacht, want die halve finale is sowieso historisch.

Zaterdag speelt België om de 3de plaats tegen de verliezer van de tweede halve finale Kroatië-Engeland.